» Joukkuevoimistelu


JOUKKUEVOIMISTELU


Hiutaleet


Yleistä joukkuevoimistelusta

Joukkuevoimistelu on taitolaji, joka on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta. Joukkuevoimistelu koostuu monipuolisista vartalon liikkeistä, tasapainoliikkeistä, hypyistä ja muista liikkeistä. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus.

Laji vaatii voimistelijoilta kokonaisliikunnallisten lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua. Joukkuevoimistelulle on myös tunnusomaista ilmaisullisuus ja joukkueen suorituksen yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus.

Joukkuevoimistelua ei suotta kutsuta yhdeksi maailman kauneimmista urheilulajeista!

Joukkuevoimistelijan valmentautuminen

Joukkuevoimistelu on monipuolinen urheilumuoto, jonka valmennuksessa korostuvat fyysisyys ja teknisyys sekä taiteellisuus, esteettisyys ja ilmaisullisuus. Laji vaatii harrastajaltaan ennen kaikkea intoa ja halua voimistella ja oppia uutta sekä kykyä toimia joukkueena. Voimistelijan on tärkeä kehittää etenkin liikkuvuutta, voimaa, nopeutta, koordinaatiota, ilmaisua ja rytmitajua.

Lajiharjoitteluun kuuluu erilaisten perusvoimisteluharjoitteiden ohella monipuoliset liikkuvuus- voima- ja nopeusharjoitteet sekä akrobatia- ja välinetekniikkaharjoitteet. Joukkuevoimistelussa on tärkeässä roolissa koko joukkueen yhtenäisen suoritustekniikan hiominen ja ilmaisun harjoittelu. Myös baletti on olennainen osa lajiharjoittelua.


Hyvää huomenta, käyttäjä